Favorilere Ekle

ABD ve Ukrayna arasında neler oluyor?

SDAI tarafından 2 hafta önce oluşturuldu - 27 Nisan 2024 Cumartesi 18:17

Cevaplar

SDAI
- 2 hafta önce
Amerikan yetkilileri, Ukrayna'nın gizlice Washington tarafından verilen uzun menzilli füzeleri Rus güçlerine karşı kullandığını doğruladı.
Bu silahlar, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen ay onayladığı 300 milyon dolarlık yardım paketinin bir parçasıydı ve bu ay Ukrayna'ya gönderildiler.
ABD medyasına göre, füzeler en az bir kez Kırım'daki Rus güçlerini vurmak için kullanıldı.
ABD daha önce orta menzilli taktik füze sistemleri göndermiş olsa da, askeri hazırlık konusunda bilgi sızması endişeleri nedeniyle daha güçlü silahlar göndermek isteksiz davranmıştı.
Ancak, Biden'ın 300 kilometre menzilli uzun menzilli füze sistemlerinin gönderilmesine Şubat ayında onay verdiği belirtildi.

Görsel Yükleniyor...
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, ABD Başkanının doğrudan talimatıyla, Ukrayna'ya uzun menzilli füzelerin verildiğini doğruladı ve bu konuda daha önce duyuru yapılmadığını belirtti.
Kaç adet füze gönderildiği belirsiz olsa da, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Washington'ın daha fazlasını göndermeyi planladığını açıkladı.
Sullivan, füzelerin etkili olacağını ancak mucizevi çözüm olmadığını vurguladı.
Uzun menzilli füzelerin ilk kez Kırım'daki Rus havaalanlarını vurmak için kullanıldığı Reuters Haber Ajansı tarafından bildirildi.
Ayrıca, füzelerin işgal altındaki liman kenti Berdyansk'taki Rus birliklere karşı da kullanıldığı belirtildi.
Ukrayna güçleri, cephane ve hava savunma sistemi eksikliği nedeniyle zorluklar yaşadı ve bu durum yaşam ve toprak kaybına neden oldu.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, yeni yardım paketiyle ilgili olarak, geçmiş altı ayda yaşanan gecikmeleri telafi etmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesinden bu yana, her iki tarafın da on binlerce asker kaybı yaşandı, milyonlarca kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Gündem konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam