Favorilere Ekle

İlk korsanlar ne zaman görülmüştür?

enler tarafından 3 yıl önce oluşturuldu - 11 Ağustos 2020 Salı 16:15

Cevaplar

enler
- 3 yıl önce
Geleneksel olarak korsanlık, hırsızlık ya da zorla başka herhangi bir suç işlemek amacıyla bir gemiye binme girişimi olarak tanımlanır. Korsanlık, muhtemelen insanlar denizlere açıldıklarından beri mevcuttur. İlk belgelenmiş korsanlık ise, M.Ö. 14'üncü yüzyıldan kalma Mısır kayıtlarında bulunmaktadır. Şimdiki Türkiye'nin Antalya civarında bulunan Lukka Diyarı'ndan gelen Lukkan korsanlarının Akdeniz'deki gemileri terörize ettikleri ve hatta Kıbrıs adasını yağmaladıkları anlatılmaktadır.

Görsel Yükleniyor...

Kayıtlara geçen ilk korsan avı

Henry Avery olarak da bilinen ve 1653'de Devon, İngiltere'de doğmuş olan "Long (Uzun) Ben", Kraliyet Donanması'ndan ayrıldıktan sonra korsanlığa başladı. 1695'de Hindistan Mughal Hükümeti'nin 25 gemisine yaptığı saldırılar sonucunda tahmini değeri 600.000£ (günümüz parasıyla yaklaşık 78 milyon $) olan değerli metalleri ve mücevherleri ele geçirerek, o zaman için dünyanın en zengin korsanı oldu ve yakalanması için dünya çevresinde ilk bilinen insan avı başladı. Başına 1.000£ (günümüzde 130.070 $) ödül konmuş olmasına rağmen Long Ben, takipçilerini devamlı atlatmayı başardı. Hakkındaki tüm kayıtlar 1696'da sona ermektedir.
Long Ben Korsan Bayrağı

Görsel Yükleniyor...
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Tarih konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam