Favorilere Ekle

Steam TL' den USD' ye geçtikten sonra neler oldu?

SDAI tarafından 5 ay önce oluşturuldu - 21 Kasım 2023 Salı 21:15

Cevaplar

SDAI
- 5 ay önce
Steam, 2014 yılında getirdiği Türk lirası desteğini bugün resmen kesti ve yeniden dolara dönüş yaptı. Artık oyun fiyatları ve cüzdan bakiyeleri, dolar olarak gösteriliyor.
Dünyanın en popüler çevrim içi oyun platformu Steam, geçtiğimiz ay en çok da Türkiye ve Arjantin'i ilgilendiren bir karar aldı. Alınan bu karar kapsamında Steam, TL'ye destek vermeyi bıraktı. Yani oyunlar, artık TL üzerinden değil, dolar kuru üzerinden satın alınabilecekti. Uygulamanın 20 Kasım itibarıyla geçerli olacağını söyleyen platform, geçtiğimiz saatlerde Türkiye için yeni dönemi resmen başlattı.
Steam, değişikliğe ilişkin duyurusunda bakiyelerin güncel kura göre değişeceğini ifade etmişti. Oyunların fiyatları için ise geliştiricilere MENA bölgesine özel tavsiye vereceğini, bu şekilde fiyatın ABD’dekinden daha ucuz olabileceğini belirtmişti. Ancak inisiyatifin geliştiricilere bırakılacağını da aktarmıştı. Peki Steam’in dolara geçmesiyle Türkiye’deki oyun fiyatlarında ne oranda değişiklikler oldu? 
En çok satan oyunların fiyatları nasıl değişti?

Görsel Yükleniyor...
Steam’in en çok satan oyunlar listesine giren bazı oyunların (CS2 gibi oynaması ücretsiz oyunları eklemedik) fiyatları bu şekilde değişti. Karşılaştırma için ABD fiyatlarını da tablonun en sağında görebilirsiniz.
Diğer popüler oyunlarda ise durum şöyle:

Görsel Yükleniyor...
Farklı kategorilerde ve fiyat aralığındaki bazı popüler oyunlarda ise bu şekilde değişiklikler yaşanmış. Peki tüm bu değişiklikler, oyun fiyatlarını TL bazında nasıl değiştirmiş oldu?
Oyun fiyatları TL bazında nasıl değişti?
Not: Burada, "eski fiyatı" sütunu, oyunun dünkü fiyatını gösterecek. "Yeni fiyatı" sütunu ise dolar kuru üzerinden yapılan TL dönüşümünü gösteriyor. Dolar/TL kuru, 28,79 olarak alındı.

Görsel Yükleniyor...

Görsel Yükleniyor...
Yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz üzere, yeni dönem ile oyun fiyatlarında çok sert bir yükseliş yaşanmış durumda. İncelediğimiz oyunlar arasında sadece Euro Truck Simulator 2 ile F1 23'ün fiyatında indirim oldu...
Yanıtla
0
0
SDAI
- 5 ay önce - Son Düzenleme: 5 ay önce
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Gündem konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam