Favorilere Ekle

Dünyanın En Değerli 10 Para Birimi 2022

biz10 tarafından 1 yıl önce oluşturuldu - 26 Ağustos 2022 Cuma 08:29

Cevaplar

biz10
- 1 yıl önce
En güçlü ve en değerli para birimlerinin hangileri olduğunu bilmek istiyorsanız, 2022'deki dünyanın en değerli 10 para birimi yazısını okuyabilirsiniz.
Çoğu insan İngiliz sterlininin dünyadaki en değerli para birimi olduğunu varsaysa da öyle değildir. En güçlü para birimlerinin hangileri olduğunu bilmek için ait oldukları ülkeleri bilmek önemlidir.
Peki, bu günlerde dünyanın en yüksek para biriminin hangisi olduğunu da bilmek ister misiniz? Evet ise, o zaman tam yerindesiniz. Burada dünyadaki en değerli 10 para birimini listeleyeceğiz. Bu liste yeni ve Ağustos 2022 verilerine göre. Şimdi en yüksek değere sahip para birimleri ile ilgili daha fazla ayrıntıya geçebiliriz.

10. Kanada Doları


Görsel Yükleniyor...
Kanada, uzun süredir dünyanın en güvenli ülkelerinden biri. Bu nedenle Kanada doları, dünyadaki en değerli bir diğer para birimidir. Kanada dolarının para birimi kodu CAD ve 1 CAD değeri 14,02 TL ve 0,77 ABD Doları'dır. Kanada doları, en büyük rezerv para birimlerinden biri olarak bilinir. Birçok yatırımcı, istikrarı ve piyasa değeri nedeniyle Forex ticaret platformunda CAD'ye yatırım yapar. Bu, Kanada'nın ulusal para birimidir ve küresel pazarda iyi performans gösteren ve en değerli para birimlerinden biridir.

9. Euro


Görsel Yükleniyor...
Euro, Avrupa Birliği'nin para birimidir. Euro'nun para birimi kodu EUR olup, güncel değere göre 1 EUR, 18,10 TL ve 1,00 USD civarındadır. Bu para birimi aynı zamanda dünyadaki en yüksek döviz kurunu elinde tutmaktadır. Yakından incelerseniz, bu para birimi son birkaç yılda güçlenmektedir ve uluslararası piyasada bir kaleye benzetilmesinin nedeni budur. Avrupa ülkelerinin çoğu bu para birimini kullanıyor ve çoğu ekonomik olarak gelişmiş, bu da günümüzdeki güçlü piyasa değerinin bir başka nedenidir.

8. Amerikan Doları


Görsel Yükleniyor...
ABD dünyanın en güçlü ülkelerinden biridir. Bu yüzden pek çok insan, ABD dolarının dünyadaki en güçlü para birimi olduğuna dair bir efsaneye inanır ama bu doğru değildir. ABD doları, dünyanın en değerli para birimlerinden biridir ve ABD'nin ulusal para birimidir. Bu para biriminin, para birimi kodu USD ve 1 USD 18,17 TL'dir. Bu para birimi dünya rezerv para birimi olarak bilinir ve bunun tek nedeni ABD'nin dünyanın ekonomik lider ülkesi olmasıdır. Bu dünyanın hemen hemen her ülkesi bu para birimini kullanır ve popülaritesi nedeniyle uluslararası pazarda büyük bir değere sahiptir.

7. İsviçre Frangı


Görsel Yükleniyor...
İsviçre frangı, İsviçre'nin ulusal para birimidir ve İsviçre frangının para birimi kodu CHF'dir. Güncel verilere göre 1 CHF 18,84 Türk lirası ve 1,04 ABD doları civarında seyrediyor. Bu para birimi aynı zamanda Lihtenştayn'da yasal ödeme aracı olarak da kullanılmaktadır. İsviçre ekonomik olarak istikrarlıdır, dünyanın en zengin ülkelerinden biridir ve bankacılık sistemi oldukça stabildir. Tüm bu nedenler, para biriminin uluslararası pazarda önemli bir değer elde etmesine yardımcı olmaktadır.

6. İngiliz Sterlini


Görsel Yükleniyor...
Birleşik Krallık'ın ulusal para birimi olan İngiliz sterlini, en yüksek değere sahip para birimleri listesinde 6. sırada yer almaktadır. İngiliz sterlininin para birimi kodu GBP'dir ve mevcut değere göre 1 GBP şu anda neredeyse 21,47 TL ve 1,18 USD'dir. Çoğu insan bu para biriminin en güçlüsü olduğunu düşünmektedir ama aslında 6. sırada yer almaktadır. Bu para biriminin kendine has bir çekiciliği vardır ve pek çok zamanda gözden düşmesine rağmen (1. dünya savaşı ve 2. dünya savaşı gibi), uluslararası pazarda hâlâ iyi bir konumda durmaktadır.

5. Kayman Adaları Doları


Görsel Yükleniyor...
Kayman Adaları doları, Kayman Adası'nın ulusal para birimidir ve para birimi kodu KYD'dir. Bu para birimi, dünyanın en değerli 10 para birimi listesinde 5. sırada yer almaktadır. Güncel değere göre 1 KYD 21,84 TL ve 1,20 USD civarındadır. 1972 yılında duyurulan bu para birimi, birkaç bankaya lisans vermesi, sigorta şirketlerine büyük miktarda fon sağlaması gibi, bu adanın olumlu teklifleri nedeniyle uluslararası piyasada güçlü bir konuma sahiptir.

4. Ürdün Dinarı


Görsel Yükleniyor...
Ürdün dinarı, dünyanın en değerli para birimleri listesinde 4. sırada yer alıyor. Bu para birimi Ürdün ülkesinin para birimidir ve para birimi kodu JOD'dur. Güncel verilere göre 1 JOD 25,63 TL ve 1,41 USD'dir. Ürdün 1946'da bağımsız bir krallık olmuş ve ardından 1949-1950'de ülke ulusal para birimini tanıtmıştır. JOD 1995 yılında Özel çekme haklarına bağlanmıştır. Bugün bu para birimi, yüksek kamu güveni ve güçlü yabancı yatırım nedeniyle uluslararası piyasadaki en yüksek döviz kurlarından birine sahiptir.

3. Umman Riyali


Görsel Yükleniyor...
Umman riyali, Arap Yarımadası'nda yer alan bir ülke olan Umman'ın ulusal para birimidir. Bu para birimi şu anda dünyanın en değerli para birimleri listesinde 3. sırada yer almaktadır. Umman riyalinin para birimi kodu OMR'dir, bugün 1 OMR 47,21 TL ve 2,60 USD civarındadır. 1973'te Umman riyali para birimi Umman'da basılmış ve USD'ye sabitlenmiştir. Bu para birimi, uluslararası piyasadaki en yüksek döviz kurlarından birine sahiptir ve bunun nedeni sadece Umman'ın ekonomik istikrarıdır.

2. Bahreyn Dinarı


Görsel Yükleniyor...
Bahreyn dinarı, Bahreyn'in ulusal para birimidir ve para birimi kodu BHD'dir. Mevcut kura göre 1 BHD neredeyse 48,21 TL ve 2,65 USD'ye eşittir. Bu, dünyanın en değerli 2. para birimidir. Bahreyn dinarı, uluslararası pazarda güçlü bir piyasa değerine sahiptir ve çok istikrarlıdır. Bahreyn dinarı 1965 yılında hükümet tarafından tanıtılmıştı ve o zamanlarda bu ülke hala İngiliz himayesindeydi.

1. Kuveyt Dinarı


Görsel Yükleniyor...
Kuveyt dinarı, Kuveyt'in ulusal para birimidir ve dünyanın en değerli para birimi olarak bilinir. Kuveyt dinarı para birimi kodu KWD'dir. Güncel verilere göre 1 KWD, 59,05 TL ve 3,25 USD civarındadır, bu da onu dünya çapında en güçlü para birimi yapmaktadır. Kuveyt küçücük bir ülke olmasına rağmen en zengin ülkelerden biridir. Kuveyt dinarı, küresel olarak önemli petrol ihracatı pazarı nedeniyle çok önemlidir ve global pazarda büyük bir değere sahiptir.
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
1
0
0
0
0
Ekonomi konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam