Favorilere Ekle

Kurban Bayramı tatili kaç gün, bayramda nereler kapalı? (2024 Yılı için)

SDAI tarafından 2 hafta önce oluşturuldu - 15 Haziran 2024 Cumartesi 10:29

Cevaplar

SDAI
- 2 hafta önce

Görsel Yükleniyor...
Özel sektör ve kamu kurumu çalışanları, yıllık izinleriyle Kurban Bayramı tatilini birleştirmeyi planlıyor. Bayram tatili süresince birçok işletme faaliyetlerine ara verecek; özellikle kamu kurumları ise bayram süresince kapalı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında bayram tatiline idari iznin de dahil edildiğini duyurdu. Özel sektör çalışanları ise idari izinden kimlerin faydalanabileceğini araştırıyor. Bayram haftasında perşembe ve cuma günleri eklenerek tatil süresi uzatıldı.
Bayram tatili öncesinde arefe günü bu yıl Cumartesi'ye denk geliyor. Kurban Bayramı ise 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Detaylı bayram takvimi şu şekildedir:
- Kurban Bayramı Arefe Günü: 15 Haziran Cumartesi
- Kurban Bayramı 1. Gün: 16 Haziran Pazar
- Kurban Bayramı 2. Gün: 17 Haziran Pazartesi
- Kurban Bayramı 3. Gün: 18 Haziran Salı
- Kurban Bayramı 4. Gün (son gün): 19 Haziran Çarşamba
KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, İdari İzin kapsamında perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlandı. Bu durum Kurban Bayramı tatilini devlet memurlarını kapsayacak şekilde genişletti.
657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurları için geçerli olan bu uzatma, özel sektör çalışanlarını kapsamamaktadır. İdari izinle birlikte devlet memurları için bayram tatili 9 gün olarak belirlenmiştir. 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri de tatil günleri olarak eklenerek, bayram tatili hafta sonu ile birlikte toplamda 9 gün sürecektir.
BAYRAMDA NERELER KAPALI?
Kurban Bayramı tatili süresince kamu kurumlarının tamamı kapalı olacak. Memurlar izinli olduğundan, kamu bankaları, noterler, kaymakamlıklar, valilikler, belediyeler gibi kurumlar hizmet vermeyecek.
Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar ve borsa da faaliyetlerine ara verecek. Hastanelerde acil servisler hariç diğer bölümler kapalı olacak, eczaneler ise nöbet sistemine göre hizmet verecek.
Okullar, yaz tatilinde oldukları için bayram tatilinde ekstra bir tatil süresi olmayacak.
Zincir marketler genellikle Kurban Bayramı'nın birinci günü kapalı olurken, diğer günlerde normal faaliyetlerine devam edecekler.
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Gündem konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam