Favorilere Ekle

İletişim Fakültesi Nasıl Kazanılır?

Makale tarafından 1 yıl önce oluşturuldu - 9 Nisan 2023 Pazar 09:29

Cevaplar

Makale
- 1 yıl önce
Türkiye sistematik bir eğitim sistemine sahip. Okuma çağına gelen çocuklar ilkokul ile eğitim ve öğretim hayatına başlıyor. Okuma-yazma becerilerini kazanmalarının ardından ilkokulda beş yıl boyunca mesul oldukları dersler derece derece katlanarak zorlaşıyor. İlkokul ardından ortaokul hayatına atılan öğrenciler bu üç yıllık süreçte kazanmak istedikleri liseler için sınava hazırlanıyorlar. Sınav sonrasında bir lise hayatı onları bekliyor. Türkiye'de dört yıl olarak görülen lise sürecinde ilkokul ve ortaokuldan farklı olarak öğrencilere bir seçim hakkı tanınıyor.
Lise 2. sınıfın sonunda sayısal derslere yatkın öğrenciler istedikleri meslekleri de göz önünde bulundurarak MF (Matematik-Fen) alanını, sözel derslere yatkın öğrenciler TS (Türkçe-Sosyal) alanını, her iki alana da yatkın hissedenler TM (Türkçe-Matematik/Eşit Ağırlık) alanını, linguistik alana yatkın hisseden öğrenciler ise DİL alanını seçiyorlar. Lise sonunda öğrenciler üniversite sınavlarına giriyor ve tercih ettikleri alanların sorularını yanıtlayarak yine tercih ettikleri alanlardan öğrenci kabul eden bölümleri tercih listelerine yazıyorlar.
İletişim Fakültesi içerisinde Sinema ve Televizyon, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik vb. bölümlerin bulunduğu bir fakülte olmakta birlikte TS alanından sınava giren öğrencileri kabul etmektedir. Öğrenciler yatkın oldukları alanları ve istedikleri bölümleri dikkate alırlarken istedikleri bölümlerin yeterlilikleri konusunda da düşünerek hareket etmelidirler. Örneğin adı üzerinde İletişim Fakültesi'nde öğrenim görecek bir öğrencinin dışa dönük ve iletişim becerisinin yüksek olması gerekmektedir. 

Görsel Yükleniyor...

İletişim Nedir? 

Özgür Ansiklopedi'nin yayınladığı veriler ışığında iletişim, iletilmek istenen bilginin hem gönderici hem de alıcı tarafından anlaşıldığı bir ortamda bilginin göndericiden alıcıya aktarılma süreci olarak tanımlanmaktadır. İletim iletişim için önemlidir ancak aralarında bir fark vardır iletim tek taraflıdır. İletişim üzerindeki "ş" eki sebebiyle işteş bir fiildir ve karşılıklı gerçekleştirilir. Karşılıklı gerçekleştirilmeyen bir iletim sürecine iletişim denilemez. İletişim hayatın her noktasında oldukça önemli bir husustur.
En basitinden sabahları bakkaldan bir ekmek alacak olsanız iletişim kurmanız, sohbet etmeniz gerekir. Bu iletişim becerileri geliştikçe topluluk karşısında ikna kabiliyetiniz artar ve özgüven sahibi bir birey olmanın yolu açılır. İletişim becerisinin kuvvetli olması kişinin bir ortamda, mekanda, grupta dikkatleri üzerine toplamasına yardımcı olur. İletişim becerisi yeterince gelişmemiş, sohbet edemeyen, içe dönük kişiler İletişim Fakültesi öğrencisi olabilirler ve hatta oradan mezun dahi olabilirler ancak meslek hayatlarında rutin olarak pek çok insanla içli dışlı olması gerekeceği için başarılı olma olasılıkları düşüktür. 

İletişim Fakültesi Nasıl Kazanılır?

İletişim Fakültesini kazanabilmenin ilk adımı lise ikinci sınıfın sonunda TS (Türkçe-Sosyal) alanını seçmek ve üniversite sınavlarına bu alandan hazırlanmaktan geçer. Alan sınavları olmadan herkesin tüm derslerden gireceği sınavda ikinci alan sınavlarında sıralama olarak TS öğrencilerinin önünde başlamak isteyen öğrencilerin tüm dersler sınavında matematik çözmesi şarttır. Türkiye'nin ilk ve en iyi İletişim Bilimleri Fakültesi Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi olarak bilinmektedir. Bu alanda yapmış olduğu isim dolayısıyla bu üniversitenin iletişim bilimleri fakültesini kazanmak isteyen öğrenciler tüm derslerin yer aldığı ilk etap üniversite sınavlarında matematik çözerek diğer sözel öğrencilerinin sıralama olarak önüne geçmelidirler. İkinci etap alan sınavlarında ise ileri edebiyat, ileri tarih, coğrafya, felsefe, psikoloji, mantık derslerinde başarı elde etmeleri gerekir. 
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Eğitim konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam