Favorilere Ekle

Dünyanın En Genç 10 Milyarderi 2022

biz10 tarafından 1 yıl önce oluşturuldu - 28 Ekim 2022 Cuma 09:51

Cevaplar

biz10
- 1 yıl önce - Son Düzenleme: 1 yıl önce
2022'deki en genç milyarderlerin kimler olduğunu bilmek ister misiniz? Cevabınız evet ise, dünyanın en genç 10 milyarderinin listesine göz atabilirsiniz.
"Para önemli değildir ama çok para önemlidir" sözünü duymuş veya okumuş olabilirsiniz. Başarılı bir insan olmanızı tek biri hariç kimse engelleyemez, bu kişi ise sizsiniz, evet, sadece kendiniz. Yaşınız değil, sadece fikirleriniz ve kararlılığınız önemlidir. Aşağıdaki genç milyarderler, dünyaya büyük ilham vermenin ideal örnekleridir. Forbes, onları dünyanın en genç 2022 milyarderleri ilan etti.

10. Jonathan Kwok


Görsel Yükleniyor...
Hong Kong'lu 29 yaşındaki bu emlak patronunun net serveti 2,4 milyar dolardır. Babası Walter Kwok da bir emlak kralıydı. Jonathan da servetini diğer kardeşleriyle birlikte ondan almıştır.
Babası Sun Hung Kai Properties'in başkanıydı. Ancak, kardeşleriyle olan husumeti, firmadan atılmasına mal oldu. Neyse ki, Jonathan'ın büyükannesi firmanın kurucu ortağıydı ve onu hak sahipleri arasında ilan etti.
Şu anda Jonathan, Empire Group Holdings'in yöneticisi olarak görev yapıyor ve mülk satın alma, proje büyümesi ve varlık yönetimi ile ilgili faaliyetlere bakıyor.

9. Sam Bankman-Fried


Görsel Yükleniyor...
29 yaşındaki Fried, Amerika Birleşik Devletleri'nde kripto para ticaretinde ünlü bir isimdir. Sahadaki büyük yükselişi takdire değerdir. Şu an itibariyle net serveti 8,7 milyar dolardır. Ticaret firmaları Alameda Research ve FTX olarak adlandırılmıştır.
Fried, "Effective Altruism" adı verilen ve "ne kadar para vermek istiyorsanız, o kadar çok para kazanın" diyen sihirli felsefeye inanır. Üç buçuk yıl boyunca kripto ticareti yaparak 9 milyon dolar kazanmıştır. O, bu yüksekliğe ulaşmak için yolunu çizmiş, kendi kendini yetiştirmiş bir insandır. Servetinin çoğunluğu, öz sermaye ve FTX jetonları şeklindedir. Ayrıca o, Biden yanlısı süper PAC'ye 5 milyon dolar veren önde gelen bağışçılardandı.

8. Stanley Tang


Görsel Yükleniyor...
Hong Kong doğumlu bu girişimci, ABD'nin en önde gelen gıda dağıtım şirketi Doordash'ın kurucu ortağı ve baş ürün sorumlusudur. 28 yaşındaki girişimcinin net serveti 2 milyar dolardır. San Francisco, California'da yaşamaktadır.
Şirketteki rolü robotik, kendi kendini süren arabalar ve son kilometre lojistiği geleceğine odaklanmaktır. 2013'teki bu kuruluştan önce Facebook'ta yazılım mühendisi olarak çalıştı. Aynı zamanda, ortağı Andy Fang de, 2022'nin en genç milyarderi listesinde yer alıyor.
Tang'ın uygulaması aracılığıyla küçük işletme sahiplerini güçlendirme konusundaki fikri takdire değerdir. Doordash için tohum finansmanı yoluyla 57 milyon dolardan fazla para toplamıştır. On dört yaşında Amazon'un en çok satan yazarıydı. Bunun yanı sıra içerik yazma işleriyle de uğraşmaktadır.

7. Andy Fang


Görsel Yükleniyor...
Andy Fang, dünyanın en genç 2022 milyarderleri endeksinde yedinci sırada yer alan 28 yaşında bir Çinli-Amerikalı girişimcidir. Net serveti, akıllı girişimi Doordash'tan elde ettiği 2 milyar dolardır.
Şirket, tüketiciler ile yerel ve ulusal işletme çıkarları arasında bir bağlantı görevi görmektedir. Ağ, ABD ve Kanada'da yaklaşık 850 şehri kapsamaktadır. Doordash, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük gıda dağıtım şirketidir.
Halen 2013 yılında kurucu ortağı olduğu Doordash şirketinin baş teknoloji sorumlusudur. Stanford Üniversitesi mezunudur. Andy, ürün vizyonundan, teknoloji yol haritasından ve mimariden sorumludur. Doordash'in borsa performansı her zaman verimli ve kârlıdır. Andy, New York Menkul Kıymetler Borsası'na göre şirkette %4 hisseye sahiptir.

6. Gustav Magnar Witzoe


Görsel Yükleniyor...
Başarılı bir model, girişimci ve büyük bir servetin varisi, Gustav'ı özetleyen şeylerdir. Dünyanın en genç milyarder listesinin altıncı basamağında bulunmaktadır. Toplam serveti, balık yetiştiriciliğinden elde edilen 4,4 milyar dolardır.
Babasından SalMAR ASA firmasında %47 gibi büyük bir hisse almıştır. Milyarder Norveç'ten gelmektedir. Bunun yanı sıra ilaç endüstrisinde de gelişen bir kariyeri vardır. Şu anda 28 yaşındadır. Şirketi, dünyanın önde gelen Somon üreticisidir. Norveç'te balık çiftçiliğini karlı bir iş olarak sanayileştirmiştir.
SalMAR'ın İngiltere merkezli İskoç Deniz Çiftlikleri'nde dikkate değer bir hissesi vardır . Akıllı yatırımcı, Gopi ve Keybutler'e sermaye koymuştur. Ayrıca hevesli bir gezgin, moda takipçisi ve golf aşığıdır.

5. Austin Russel


Görsel Yükleniyor...
25 yaşındaki Russel, Stanford terk, otonom bir araç sensörü ve yazılım şirketinin sahibi ve CEO'sudur. Bu Kaliforniyalı delikanlı, 2022 dünya listesindeki en genç 10 milyarder arasında 5. sıradadır. Toplam serveti 2,4 milyar dolardır.
Otonom otomobil endüstrisinde bu statüyü kazanmayı başaran az sayıdaki insandan biridir. Luminar Technologies'in 104,7 milyonluk hissesi bu genç milyardere aittir. İş hacmi, Wall Street'e göre Nasdaq'ta en yükseklerdendir.
Çocukken meraklı ve kendi kendine öğrenen biri olduğu söylenmektedir. 13 yaşında, patentli bir yeraltı suyu geri dönüşüm sistemi yapmıştır. Milyarder yatırımcı Peter Thiel'den aldığı bursla Luminar Technologies'i kurmuştur. Sensörler, otomobilin gittiği rotanın 3 boyutlu bir haritasını oluşturmak için ışık darbeleri kullanarak LIDAR teknolojisi üzerinde çalışmaktadır.

4. Katharina Andresen


Görsel Yükleniyor...
Katharina, net serveti 1,4 milyar dolar olan Norveçli 25 yaşında genç bir kadındır. Zenginliği babasından devralmıştır. Zenginlik kaynağı, Ferd adında milyarlarca dolarlık bir yatırım şirketidir.
Kendisininn bir yaş küçük kardeşi (altta), Forbes 35. yıllık milyarderler listesinde üçüncü sırada yer almaktadır. O ve kız kardeşi, şirketin %42 hissesinin sahibidir. Babaları Jonas firmadan sorumludur ve kendi başına yönetmektedir. Oyların %70'ini almasını sağlayan çift sınıflı bir hisse tabanına sahiptir.
Ferd, Hedge fonları, hisse senetleri ve İskandinav borsalarıyla ilgilenir.

3. Alexandra Anderson


Görsel Yükleniyor...
24 yaşındaki Norveçli kız, 2022'de dünyanın en genç milyarderleri listesinde üçüncü sırada yer buldu. Serveti net olarak 1,4 milyar dolardır. Bu zenginliğin kaynağı kendisine miras kalan bir yatırım firması olan Ferd'dir. Yıllık cirosu 2 milyar dolar civarındadır.
2016'nın başlarında, ilk en genç milyarder olarak taç giydi. Yatırım firmasının %42 hissesini de alan bir kız kardeşi vardır (üstte). Ferd, Oslo'da özel sermaye holdingleri, gerçek devletler ve İskandinav borsasındaki anlaşmalarla uğraşmaktadır. Ancak şirket, oyların %70'ine sahip olan babaları Johan tarafından yönetilmektedir.

2. Wang Zelong


Görsel Yükleniyor...
Çin'den gelen bu 24 yaşındaki girişimci, gezegendeki en genç ikinci milyarder olarak listelenmiştir. Forbes'a göre, net serveti 1,5 milyar dolar civarındadır. Titanyum dioksit pigment üretiminde bir devdir.
Wang Zelong, serveti CNCC Hua Yuan Titanium Dioxide Co'dan devraldı ve Lomom Billions Group'ta hissesi vardır. Pigment, kaplamalar, plastikler, ilaçlar, seramikler, hijyen ürünleri mürekkebi vb. alanlarla uğraşmaktadır. Şirket, Shenzhen borsasında işlem görmektedir. Aynı zamanda Asya'daki en genç milyarder.

1. Kevin David Lehmann


Görsel Yükleniyor...
18 yaşında, Almanya'lı Lehmann, 2022'deki en genç milyarder listesinin başına yerleşmiştir. Forbes'in 35. yıllık milyarderler listesine göre net serveti 3,3 milyar dolardır. Kevin, babasının Drogerie Markt adlı kendi eczane zincirinin hissesinin yarısını almıştır. Serveti 14. doğum gününde miras aldı ve Eylül 2020'ye kadar vesayet altında kaldı.
Eczane zincirinin adı DM (Drogerie Markt) ve yıllık cirosu 12 milyar dolardır. Kökü 1973 yılına dayanan zincirin şu anda Almanya'da 3700 mağazası vardır. Eczane zinciri ile ilişkili 41000 çalışanı bulunmaktadır.
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Ekonomi konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam