Favorilere Ekle

Türkiye, nasıl yabancı turistlerin gözdesi haline geldi?

SDAI tarafından 2 ay önce oluşturuldu - 14 Şubat 2024 Çarşamba 21:40

Cevaplar

SDAI
- 2 ay önce - Son Düzenleme: 2 ay önce

Görsel Yükleniyor...
Turizm sektörü, küresel olarak geçen yıl itibarıyla neredeyse pandemi öncesi seviyelere geri döndü, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre 2023'te seyahat eden 975 milyon kişi ile turizm, pandemi öncesindeki seviyenin yüzde 90'ına ulaştı.
Euromonitor International'ın Aralık ayında yayınladığı rapora göre, dünyanın en çok ziyaret edilen ülkeleri listesinde Türkiye'den iki şehir bulunuyordu. Yabancı ziyaretçilerin en çok tercih ettiği şehirler arasında İstanbul, 20 milyon kişi ile birinci sırada yer alırken, Antalya da 16,5 milyon kişi ile dördüncü sıradaydı.
İstanbul'daki yıllık büyüme, 2023 yılında yüzde 26'ya işaret ederken, Antalya'da bu oran yüzde 29 olarak kaydedildi.
BBC için yazılan bir makalede seyahat yazarı Stacey Leasca, İstanbul'un dünya başkentlerini, Antalya'nın da Paris, Hong Kong ve New York gibi ünlü şehirleri nasıl geride bıraktığını vurguladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 yılında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının yüzde 10 artarak 56,7 milyona ulaştığını açıklamasına atıfta bulunan Leasca, Antalya'nın uzun bir süredir Alman, Rus ve İngiliz turistler için popüler bir destinasyon olduğunu belirtti. Şehrin etkileyici Akdeniz suları, yılın 300 günü güneşli havası ve tarihi dokusuyla çekici bir yer olduğunu ifade etti.
Leasca'ya göre, Antalya'ya yapılan uçuşlardaki artış da bu başarının arkasındaki önemli faktörlerden biri.
BBC'ye konuşan ve Antalya'da yemek dersleri veren Banu Aydoğdu, Antalya'nın doğal güzellikleri, zengin tarihi, etkileyici dağları, şelaleleri, sahilleri ve özgün mutfağıyla sadece bir tatil destinasyonu olmanın ötesinde bir deneyim sunduğunu ifade ediyor.
Bu yıl itibarıyla ABD, Kanada ve Meksika'dan gelecek turistlerin seyahatlerini 90 günden az tutmaları durumunda elektronik vize almalarına gerek olmayacak. Bu uygulama, turist sayısının daha da artmasına katkı sağlayabilir.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı için 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedeflediklerini açıkladı. Türk lirasının dolara karşı değer kaybı, Türkiye'yi yabancı turistler için ekonomik anlamda çekici hale getiriyor.
Sağlık turizmindeki canlanma da turist sayısındaki artışı etkileyen faktörlerden biri. Türkiye'yi sağlık turizmi için ziyaret eden kişi sayısı 2022'de 1,2 milyon olarak kaydedildi ve bu, yüzde 45'in üzerinde bir artışı temsil ediyor. Özellikle diş sağlığı için tercih edilen Antalya, birçok turizm operatörünün her şey dahil diş sağlığı hizmetleri sunarak konaklamayı da düzenlemesine olanak tanıyor.
Antalya tur rehberlerinden Avni Coşar, spor faaliyetleri ve sağlık turizminin şehri turistler için çekici hale getirdiğini belirtiyor.
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Ekonomi konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam