Favorilere Ekle

Şimdiye kadar yapılmış en pahalı 10 video oyunu hangileridir?

SDAI tarafından 1 yıl önce oluşturuldu - 8 Ekim 2023 Pazar 00:09

Cevaplar

SDAI
- 1 yıl önce - Son Düzenleme: 1 yıl önce

Görsel Yükleniyor...
Her şey 1972’de Pong ile başladı : Karşılıklı taraflarda iki oyuncu tarafından kontrol edilen ve birbirlerinin yanından sektirmeye çalışan iki dikey çizgi. Yıllar sonra video oyunlarının Hollywood’dan daha fazla para kazandıracağını kim bilebilirdi ? Günümüzde oyunlar, büyük stüdyolar tarafından piyasaya sürülen AAA oyunlardan Steam’deki bağımsız oyunlara kadar çok çeşitlidir. Bu oyunlardan bazılarının devasa bir bütçesi var ve çoğu oyuncuların sevdiği ikonik oyunlar olsa da, bazıları oyuncuların zihninde bir anda unutulup giden oyunlar.
Şimdiye Kadar Yapılmış En Pahalı 10 Video Oyunu
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Maliyet: 80 Milyon ABD Doları
Metal Gear serisi, piyasadaki en büyük ve en pahalı video oyunu serilerinden biridir. Ne yazık ki, Konami ile dizinin yaratıcısı Hideo Kojima arasındaki anlaşmazlık nedeniyle diziye daha fazla ekleme olmayacak, ancak son ana girişi kesinlikle kitaplar içindi. 80 milyon ABD Doları değerindeki MGSV , 80’lerin başındaki Sovyet-Afgan savaşı sırasında Big Boss’un Afganistan’daki maceralarını izledi. Gerçek MGS ve Kojima tarzında, bir sürü kafa karıştırıcı olay örgüsü noktası ortaya çıkıyor, ancak yine de oyuncular satıldı. Oyunun gizlilik mekaniği, serinin şimdiye kadar gördüğü en iyisiydi. Ayrıca düşman askerlerini balonla kaçırmak da oldukça tatmin ediciydi.
Witcher 3 Maliyet : 81 Milyon ABD Doları
Henry Cavill’in Netflix serisinde yer alıp Geralt’ın sert homurtularını üstlenmesinden çok önce, The Witcher başarılı bir video oyunu serisiydi ve ondan önce de Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin başarılı bir roman serisiydi. Romanlar Avrupa’da bir kült kazanırken, onu haritaya koyan CD Projekt Red’in oyun serisiydi. The Witcher 3 en son ve en çok övülen giriş, bu yüzden yapımının da çok maliyetli olması şaşırtıcı değil. Ne de olsa Geralt’ı canavarları avlarken ve kadınlarla aşk yaşarken canlandırmak ucuza gelmiyor. Oyun 40 milyondan fazla kopya sattı, bu da onu şimdiye kadar yapılmış en çok satan video oyunlarından biri yapıyor ve ayrıca şimdiye kadar yapılmış en iyi video oyunlarından biri olarak övüldü.
Halo 2 Maliyet: 120 Milyon ABD Doları
Halo , Xbox için bir destek direği franchise’ı haline geldi, bu nedenle Microsoft’un ikinci girişinde tüm engelleri kaldırması mantıklıydı. Oyun, The Covenant olarak bilinen uzaylı türlere karşı savaşırken yüzü olmayan Master Chief’in maceralarına devam etti. Geliştiricilerin oyun için sahip oldukları orijinal konsept iddialıydı. Ancak, geliştirme sürecinde Bungie’nin kurucu ortağı Alex Seropian’ın ayrılması gibi sorunlar sorunlara neden oldu ve oyun için planlanan birçok konseptin rafa kaldırılması gerekti. Buna rağmen, oyun “tüm zamanların en iyi oyunları” listesine eklenmeye devam etti ve aynı zamanda serinin tarihinde Xbox Live üzerinden çevrimiçi çok oyunculu oynamanın mümkün olduğu ilk sefer olacaktı; bu, günümüzde oyuncular için çok yaygın olan bir şey. .
Battlefield 4 Maliyet: 100 Milyon ABD Doları
Birinci şahıs nişancı oyunları veya FPS, birçok oyuncunun sevdiği bir türdür ve Battlefield 4 piyasaya sürüldüğünde, çok oyunculu FPS oyunları zaten yaygındı. Ancak oyunun geliştiricisi DICE, işi bir adım öteye götürmeye karar verdi. Battlefield , oyuncuları gerçekten topyekun bir savaşın ortasındaymış gibi hissettiren devasa çok oyunculu haritalarıyla zaten biliniyordu, ancak Battlefield 4bir gökdelenin çökmesi gibi oyun içi olaylar nedeniyle haritaları büyük ölçüde ve dramatik bir şekilde değiştiren “Levolution” adlı bir şey sunmaya karar verdi. Bu, duyurulduğunda oyuncuları heyecanlandırdı, ancak çoğu böcek ve aksaklıklarla dolu olduğu için nihayet oyunu oynamaya başladıklarında hayal kırıklığına uğradı. O kadar kötüydü ki, bazıları bunun için yayıncı EA Games’e dava açmaya bile karar verdi. Ancak yine de yedi milyondan fazla kopya sattı ve ticari bir başarı elde ederek en pahalı oyunlardan biri oldu.
Shadow of the Tomb Raider Maliyet:  135 Milyon ABD Doları
“The Survivor Trilogy” olarak adlandırılan Tomb Raider yeniden başlatmasının üçüncü ve son girişi , Lara Croft’un bilmeden başlattığı bir Maya kıyametini durdurmak için zamana karşı yarıştığını görüyor. En pahalı oyunlardan biri olan bu oyun genel olarak olumlu eleştiriler aldı ancak aldığı en büyük eleştiri yenilik içermemesi ve her şeyin son iki oyunla aynı olmasıydı. Geliştiriciler Eidos-Montréal, oyunun ticari ve eleştirel tepkisinden memnun olduklarını belirtmesine rağmen, oyun aslında satışlarda yavaş bir başlangıç gördü.
Final Fantasy VII Maliyet: 145 Milyon ABD Doları
Final Fantasy VII, 1997’de piyasaya sürüldüğünde çığır açan bir oyun olarak görülüyordu ve mirası bugün de devam ediyor. Bu, 1987’de başlayan ve bir dizi yan oyun, film ve iki bölümden oluşan bir yeniden yapım yapan serinin en bilinen girişlerinden biridir. Oyun şu anda çok eski görünüyor, ancak 1997’de bir başyapıttan başka bir şey değildi. Önceden oluşturulmuş bir arka plan üzerinde tam hareketli video ve 3D karakterlerin kullanılması dahiceydi ve hikaye, oyuncuların bugün bile hala değer verdiği bir şey. Herhangi bir oyuncuya Aerith Gainsborough’dan bahsedin ve çoğu muhtemelen gözyaşı dökecektir.
Red Dead Redemption 2 Maliyet : yaklaşık 200-300 Milyon ABD doları
Rockstar Games’in orijinal Red Dead Redemption’ı o kadar iyi karşılandı ki, hayranlar neredeyse anında bir devam oyunu için yaygara kopardı. Devam filminin yayınlanması sekiz yıl sürdü, ancak devam filmi beklemeye değdi. RDR 2genişleyen açık dünyası, oyunculara en iyi/en kötü kanun kaçağı hayatlarını yaşama şansı verdi. Bunun da ötesinde, ana hikaye sürükleyici ve yürek burkandı, kendisini geçmiş yollarından kurtarmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyordu. Ana hikaye buzdağının sadece görünen kısmı, ancak oyun balık tutma, avlanma ve çok sayıda yan görev ve diğer gizli paskalya yumurtaları gibi yapılacak şeylerle dolu olduğundan, oyuncular oyun yayınlandıktan yıllar sonra keşfetmeye devam etti. Çok sayıda yayın tarafından Yılın Oyunu seçilmesi ve aynı zamanda tüm zamanların en çok satan oyunlarından biri olması şaşırtıcı değil.
Call of Duty: Modern Warfare 2 Maliyet : 250 Milyon ABD Doları
Call of Duty serisi, uzun süredir oyuncular için temel bir ürün olmuştur . Seri, oyuncuları 40’lı yıllarda savaş alanlarına götüren bir İkinci Dünya Savaşı FPS oyunu olarak başladı. Bununla birlikte, 2007’de, franchise ilk Modern Warfare’i piyasaya sürdü ve oyuncuları modern savaş çağına götürdü. Devam oyunu çeşitli nedenlerle hatırlanıyor: Oyun, piyasaya sürüldükten sonraki 24 saat içinde 4,7 milyon kopya sattı ve aynı zamanda büyük beğeni topladı. Ancak “No Russian” başlıklı ana kampanyadaki bir görev için de tartışma konusu olmuştu ve her oyunsever bu göreve aşinadır. Eğer yapmazsan, Google’da araman gerekecek. 250 milyon ABD Doları tutarındaki maliyetleriyle ilgili ilginç olan şey, oyunu fiilen geliştirmek için yalnızca 50 milyon ABD Doları kullanılmış olmasıdır. 200 milyon ABD doları pazarlama için kullanıldı.
Grand Theft Auto V Maliyet: 265 Milyon ABD Doları
Rockstar Games’in bir başka başyapıtı olan GTA V , orijinal olarak PS3 ve Xbox 360 için piyasaya sürüldü. GTA’nın video oyunu suç mirasını sürdüren beşinci bölüm, oyuncuların yolları kesişen üç karakter arasında geçiş yapmasına olanak tanıyor. Sonunda kazançlı soygunlar sahnelemek için bir araya gelirler, ancak işler biraz karmaşıklaşmadan önce değil. Oyundaki geliştirme, geliştirmeye liderlik eden 360 kişilik bir ekiple, selefinin piyasaya sürülmesiyle yaklaşık aynı zamanda başladı. Sonuç, çok sayıda yayın tarafından Yılın Oyunu olarak adlandırılan ve 169 milyon kopya satarak tüm zamanların en çok satan ikinci video oyunu olan bir oyun oldu. 2013 yılında piyasaya sürülmesine rağmen oyun günümüzde hala birçok oyuncu tarafından oynanmaktadır.
Cyberpunk 2077 Maliyet : 316 Milyon ABD Doları
Yıllardır en çok beklenen ve pahalı oyunlardan biri olan Cyberpunk 2077ilk olarak 2012’de tanıtıldı, ancak 2020’ye kadar piyasaya sürülmedi. CD Projekt Red, oyuncuları rol yapma video oyunlarını değiştirecek sürükleyici bir dünya vaadiyle heyecanlandırdı, bu nedenle bu oyunun listenin başında olması şaşırtıcı değil. Ancak oyun, bir dizi gecikmenin ardından nihayet Aralık 2020’de piyasaya sürüldüğünde, oyuncular nihai üründen hayal kırıklığına uğradı. Sorunluydu, hatalarla doluydu ve konsolların çökmesine neden oldu. O kadar kötüye gitti ki, piyasaya sürüldükten sadece birkaç hafta sonra PlayStation Store’dan çekildi. Ancak o zamandan beri geliştiriciler, oyunu çoğunlukla düzelten güncellemeler yayınladılar ve birçok oyuncu oyunu bir kez daha deneyip onu seviyor. CDPR ayrıca oyuna bir genişleme paketinin çıkacağını duyurdu. Üstelik Cyberpunk 2077: Edgerunners adlı oyundan uyarlanan bir anime serisihem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından övüldü.
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Oyun konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam