Favorilere Ekle

Kredi Kartı Nasıl Basılıyor?

Contentör tarafından 1 gün önce oluşturuldu - 2 Temmuz 2025 Çarşamba 10:29

Cevaplar

Contentör
- 1 gün önce

Görsel Yükleniyor...
Tasarımın en başında karmaşık güvenlik özelliklerinin kullanılması ve kart üzerinden dolandırıcılığı önlenmesi gelmektedir. Bu noktada kartın hesap numarası, imza paneli ve manyetik şeridi bu nedenle üretilmektedir.
 
Finansal işlemleri gerçekleştirmek için temel bilgi parçası ve asıl korunması gereken kısım ise benzersiz hesap numarasıdır. Uzun hesap numaraları kullanılarak bir kartın taklit edilme olasılığı düşürülmektedir. Dokuz haneli bu hesap numarasının kırılabilmesi için bir milyar benzersiz hesap numarası denenmelidir.
 
Kredi Kartlarında Güvenlik Özellikleri
 
Tüketicilerin nakit para olmadan ürün veya hizmet satın alıp sonraki bir tarihte ödeme yapmasına olanak tanıyan hizmete kredi kartı denilmektedir.
İmza paneli: İmza sahibinin el yazısını belgelemek için tasarlanmış ve makbuz üzerinde sahte imza tespitinin yapılması için kartın arkasında bulunmaktadır. Suçluların çalıntı bir kartın arka panelini silinmesi ya da yeni bir imza atılmasını önlemek için panelde orijinal imza çıktığında ortaya çıkan bir parmak izi mevcuttur. İmza kaybolduğunda, kartın kurcalandığına dair beyaz bir nokta bu panelde belirmektedir. Bazı kart üreticileri imza silindiğinde VOID yazısı çıkacak şekilde kartlarını üretmektedir.
Manyetik şerit ve hologramlar: Demir oksit parçaları ile kaplı ikili bilgi ile kodlama ilen bir alandır. Şirketler genelde hangi bilgilerin kodlandığını açıklamazlar. Ancak, kartın son kullanma tarihi manyetik şeritte kodlanabilmektedir. Kart limiti, adres, telefon numarası, işveren gibi bilgilerin manyetik şeritte depolanması mümkün değildir. Çünkü bu bilgiler değiştiğinde kartın yeniden basılmasını hiçbir bakanın isteği değildir. Son kullanma tarihinin özellikle kodlaması ise son kullanma tarihi geçtiğinde ATM tarafından kartlar saklanabilmesi içindir. Hologramlar bazı kartlarda oldukça karmaşık halde kopyalanması neredeyse imkansız hale getirebilmek için kullanılmaktadır.
Kredi Kartlarının Üretim Süreci
Üç temel adımdan oluşan bir üretim süreci vardır. İlk olarak plastik çekirdek ile laminant malzemeler levhaya dökülür. Ardından çekirdeğe uygun bilgiler basılır. Son olarak da birleştirilmiş levha ayrı kartlar halinde kesilir.
Plastik birleştirme ve kalıplama: Çekirdek levha eldesi için polivinil asetat eritilir ve diğer katkı maddeleri ile birleştirilir. Bileşenler ekstrüzyon kalıplara kabına alınır. Tabaka kalıptan çıkarken üst üste dizilmiş üç merdane serisinden geçer. Kesilen tabakalar, sonraki işlemler için depolanır.
Laminant film ile kaplama: İnce filmler plastik slot döküm kalıp işlemine alınır. Kalıbın üzerinde döküm silindir bulunmaktadır ve ince filmler erimiş bir plastik film haline getirilerek bu kalıba alınır.
Kartın plastik çekirdeğinin aktarımı: Banka tarafından müşterilere verilen kartlar için serigrafi yöntemi ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Laminant filmler manyetik mürekkep ile basılır. Parçacıklar laminasyon tabakasının üstüne yerleştirilmelidir. Çünkü demir oksit parçacıklarını kodlamak ve çözmek için kullanılan manyetik kafalar kartın yüzeyine yakınsa çalışmaktadır. Baskı işlemi tamamlandıktan sonra çekirdek lamine edilmeye hazır hale gelmektedir.  
Üretim sürecini tamamlayan kredi kartlarının bankalarca müşterilerine sunum aşaması bu noktadan sonra başlayabilmektedir. 
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Teknoloji konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
Benzer İçerikler
Bugün En Çok Okunanlar
Bu Hafta En Çok Cevaplanan İçerikler
Katkıda Bulun!
Katkıda bulunarak sitemizi geliştirmemize yardımcı olmak ister misiniz?


© 2019 - 2025 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam