Favorilere Ekle

Fitch, Türkiye’nin kredi notunu ne yaptı? (Mart 2024)

SDAI tarafından 1 ay önce oluşturuldu - 12 Mart 2024 Salı 23:49

Cevaplar

SDAI
- 1 ay önce

Görsel Yükleniyor...
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti ve not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı. Fitch'in açıklamasına göre, notun yükselmesinde Haziran 2023'ten beri uygulanan politika değişikliklerinin direnci ve etkinliği belirleyici oldu.
Geçen yıl yapılan seçimlerin ardından Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanmasıyla birlikte Merkez Bankası sıkı para politikası benimseyerek faiz artırımları gerçekleştirdi. Fitch'in açıklamasında, sıkı para politikasının beklenenden daha önce ve güçlü bir şekilde uygulanmasının, makroekonomik ve dış kaynaklı kırılganlıkların azalmasına katkı sağladığı ifade edildi.
Kurum, enflasyon beklentilerinin ve dış kaynaklı likidite risklerinin hafiflediğini belirterek, bu durumun dışsal maliye koşullarını olumlu bir şekilde etkilediğini ifade etti. Ayrıca, rezervlerin arttığını, cari açığın azaldığını ve Kur Korumalı Mevduat hesaplarının da düşüş gösterdiğini vurguladı.
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Ekonomi konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam