Favorilere Ekle

Türkiye' nin İMECE uydusu nedir, özellikleri nelerdir?

SDAI tarafından 1 hafta önce oluşturuldu - 16 Nisan 2024 Salı 09:23

Cevaplar

SDAI
- 1 hafta önce

Görsel Yükleniyor...
Türkiye'nin ilk gözlem uydusu olan İMECE, 15 Nisan 2023'te başarıyla uzaya fırlatıldı ve şimdi uzaydaki birinci yılını doldurdu. İMECE'nin ilk paylaştığı görüntü, Togg'un Gemlik'teki fabrikasını gösterdi. Ayrıca, uzaydan alınan ilk görüntüler arasında, Alper Gezeravcı'nın ziyaret ettiği Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) da yer alıyordu.
İMECE'nin birinci yaşını kutlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önemli bir duyuru yaptı: TÜRKSAT 6A'nın 8 Temmuz 2024 haftasında fırlatılacağını açıkladı.
İMECE gözlem uydusu uzaydaki birinci yılını tamamladı
Türkiye’nin metre altı çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu İMECE, 15 Nisan 2023 tarihinde uzaya fırlatılmıştı. İMECE, uzaydaki birinci yılını tamamladı.
İMECE’nin uzaydan paylaştığı ilk görüntü Togg’un Gemlik’teki fabrikası olmuştu. İMECE, Alper Gezeravcı’nın ziyaret ettiği Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) görüntüledi.
İMECE'nin birinci yaşını kutlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜRKSAT 6A'nın 8 Temmuz 2024 haftasında fırlatılacağını vurguladı.
Yüzde 60’ın üzerinde yerlilik oranıyla dikkat çekiyor
İMECE, saatte 27 bin km hızla yaklaşık 700 kilometre yükseklikte hareket ederek, dünya genelinde herhangi bir kısıtlama olmadan metre altı çözünürlükte uydu görüntüsü elde edebiliyor.
TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanıp üretilen İMECE, yüzde 60'ın üzerinde yerli içeriğe sahiptir ve elektro-optik kamera, uçuş bilgisayarı, elektrikli itki, yönelim ve yörünge belirleme, güç ve haberleşme gibi alt sistemler TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilmiştir.
Bu uydu, tek seferde 1000 kilometre uzunluğunda ve 16,73 kilometre genişliğinde bir bölgeyi çekebilme yeteneğine sahiptir ve çektiği görüntüleri 320 Mbps veri hızı ile yer istasyonuna iletebilmektedir.
İMECE, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve diğer kamu kurumları tarafından kullanılmaktadır. Bu kullanım alanları arasında hedef belirleme, tespit, doğal afetlerin izlenmesi, savunma amaçlı analizler, tarımsal uygulamalar ve daha birçok hizmet bulunmaktadır.
İMECE uydusu özellikleri
Yörünge: 680 km güneşe eş zamanlı
Hizmet Ömrü: 5 Yıl
Görüntü Alanı (1 Kare): 13,9 km X 16,2 km
Ağırlık: 800 kg
Çözünürlük: PAN 0.99 m – MSI 3.96 m
İMECE’nin yerli ekipmanları neler?
Elektro-optik kamera
Yönlendirilebilir Anten
Elektrikli İtki Motoru
Yıldız İzler ve Tepki Tekeri
Yeni Nesil Uçuş Bilgisayarı
Güneş Algılayıcı
Yanıtla
0
0

Bu içerik için bir tepkiniz var mı?

0
0
0
0
0
0
0
0
Teknoloji konusundaki bazı benzer içerikler
İlginizi çekebilecek diğer içerikler
© 2019 - 2024 SoruDenizi v1.4.1
Giriş Yap

Üye Ol
En az 3 en çok 23 karakter, sadece harf ve rakam içerebilir. Boş bırakılamaz En az 6, en çok 36 karakter olmalıdır. Boş bırakılamaz

Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul ediyorum
Şifremi Unuttum
Şifre yenileme bağlantısı e-postanıza gönderilecektir.

Reklamlar Görüntülenemiyor 😞
Hoşgeldiniz, bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Sorun değil. Kim kullanmaz ki?
Reklam engelleyici kullanma hakkınıza saygı duyuyoruz ancak reklam gelirleri olmadan bu siteyi harika tutmaya devam edemeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
Anlıyorum; reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım.
Soru Denizi, ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sağlamak amacıyla çerez (cookie) teknolojisini kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi
Tamam